Hydrauliek- en smeeroliefiltratie - purifiers

"Vrij" water en/of vuil in de hydrauliek- of smeerolie kunnen catastrofale gevolgen hebben voor uw installatie. Het is dus van belang dat er ook voordat zich vrij water vormt al ingegrepen kan worden. In tegenstelling tot standaard centrifugaal technieken (separatoren) is een vacuümpurifier in staat om naast vrij water tot 80% van het in de olie moleculair opgeloste water te verwijderen. Tevens worden door de vacuümpurifier alle vrije en 80% van de opgeloste gassen verwijderd. Een kwalitatief hoogstaand oliefilterelement met een Beta-waarde βx(c)≥1000 zorgt er vervolgens voor dat de gekozen oliereinheid wordt gewaarborgd. Het onderstaande filmpje laat zien hoe een purifier precies werkt.

Op het moment dat een afwijking in de olieconditie wordt geconstateerd, is het van belang dat de kwaliteit van de olie zo snel mogelijk wordt teruggebracht naar aanvaardbare waarden. Het is dus belangrijk dat er een keuze wordt gemaakt voor een vacuümpurifier met de juiste capaciteit voor de grootte van het oliebad, of oliebaden, waarop deze wordt toegepast.

Vacuümpurifiers zijn verkrijgbaar voor zowel minerale- als synthetische-oliën. Er zijn standaard units, maar ook klant specifieke, het is tevens mogelijk een explosieveilige uitvoering (ATEX / Ex) te leveren. De standaard capaciteiten variëren van 6 tot 275 ltr/minuut. De units zijn standaard voorzien van een elektrische heater, constante monitoring van het watergehalte en vuilfilterindicatie.

Heeft u ook last van water/ of vuil in uw hydrauliek- of smeerolieinstallatie wij helpen u er graag van af bel +31 (0)297 514715 of e-mail naar filtratie@hitma.nl

  • Filtratieoplossingen voor hydrauliekolie en smeerolie
    Yoghurt - testen filters zuivel
    Wie Doet Wat Bij Hitma? (WOTS 2014)
naar boven

Stel uw vraag aan onze filtratiespecialist

Binnen 24 uur ontvangt u een bericht!!!
Schrijf u in voor onze filtratienieuwsbrief
A A Stel uw vraag
Direct UW FILTRATIEspecialist spreken: 0297 514 715