Het productieproces van soft drinks

De meeste soft drinks worden geproduceerd bij lokale bottelaars. De kwaliteit van het water is hierbij cruciaal. Organische  vervuiling, deeltjes of bacteriën kunnen afwijkingen veroorzaken in smaak, kleur en / of geur. Er zijn bottelaars met een eigen bron, anderen gebruiken drinkwater. In beide gevallen is het belangrijk het water van onzuiverheden te ontdoen.                             

Filteren
De eerste stap in het water filtratieproces bij frisdranken (soft drinks) betreft een voorfilter dat kleine (ca 1,2 micron) onzuiverheden eruit filtert. In veel toepassingen kiest men een filter die nog kleinere deeltjes er uit filtreert (tot 0,8 micron). En als laatste stap een steriel filter om eventuele bacteriën te verwijderen die de smaak of kleur kunnen beïnvloeden.

Levensduur
De juiste opstelling van de filters bepaalt de levensduur en dus de hoeveelheid water die gefilterd kan worden (afhankelijk van de vervuiling). Uiteraard geldt dat hoe meer water gefilterd kan worden met dezelfde batch filters, hoe lager de filtratiekosten worden.

Mixen van de ingrediënten
Om soft drinks een zoete smaak te geven, wordt suiker opgelost in water en vervolgens gefilterd. Daarna wordt het gemixt met de benodigde smaakstoffen en (soms geheime) componenten tot een siroop. Deze siroop wordt ook nog wel eens gepasteuriseerd.

Afvullen
Na het mengen van de ingrediënten wordt alles samengevoegd en afgevuld in flessen of andere verpakkingen.

Meer weten over filtratie-oplossingen voor soft drinks of advies over uw toepassing? Mail dan naar azwarts@hitma.nl of bel +31 (0)297 514715.

 

  • Hitma Filtratie
    Hitma Filtratie op WOTS2014
    Filtratieoplossingen voor hydrauliekolie en smeerolie
naar boven

Stel uw vraag aan onze filtratiespecialist

Binnen 24 uur ontvangt u een bericht!!!
 
A A Stel uw vraag
Direct UW FILTRATIEspecialist spreken: 0297 514 715