15
okt
Gerard de Ruiter HITMA Filtratie
Gerard de Ruiter HITMA Filtratie

Bij de naam Hitma Filtratie denkt u waarschijnlijk “leverancier van filtratieproducten”. Persoonlijk zie ik ons bedrijf meer als ‘solution provider’.

Tot ons assortiment behoren onder meer vele soorten filters, filterbehuizingen en –elementen. Tot ons assortiment behoren uiteraard vele soorten filters, filterbehuizingen en –elementen, maar ook conditiebewaking is vereist om productiemiddelen in topconditie te brengen en houden. Hiervoor leveren we monitoring equipment in de vorm van het HIAC-deeltjestellersprogramma van Beckman Coulter. De keuze wordt bepaald door de wens van de klant. Zo levert Internormen ook een metaaldeeltjesmonitor voor het detecteren van relatief grote delen in olie (>200 micron Fe).

Conditiebewaking van olie
In de machinebouw wordt conditiebewaking van olie steeds belangrijker. Conditiebewaking draagt bij aan een hogere beschikbaarheid van systemen, zorgt voor kostenverlaging en maakt zwaardere belastingen mogelijk. Deeltjestellers kunnen een belangrijke rol spelen bij conditiebewaking. Aan de grootte en aard van de verontreiniging in de olie ziet u dat de conditie achteruit gaat. Falende afdichtingen of vroegtijdige slijtage van componenten merkt u zo het eerst op, eerder dan via de procesparameters (bijvoorbeeld oplopende druk of temperatuur) of het gedrag van een hydraulisch systeem (haperen). Vooral in de mobiele markt is er steeds meer belangstelling voor deeltjestelling. Men vervangt falende onderdelen het liefst op tijd en in de werkplaats onder geconditioneerde omstandigheden.

De praktijk
Deeltjestellers zijn nuttige instrumenten, maar u kunt er niet op blindvaren. Onze eigen servicetechnici geven dan ook de voorkeur aan  bemonstering en analyse door ons filtratielaboratorium. Ze adviseren u liever op basis van de metingen van ons lab en aan de hand van hun eigen kennis van en ervaring met bestaande installaties dan alleen de uitkomsten van een deeltjesteller te raadplegen.

 

Vorige pagina
Terug naar weblog
  • Hitma Filtratie
    Hitma Filtratie op WOTS2014
    Yoghurt - testen filters zuivel
naar boven

Stel uw vraag aan onze filtratiespecialist

Binnen 24 uur ontvangt u een bericht!!!
 
A A Stel uw vraag
Direct UW FILTRATIEspecialist spreken: 0297 514 715