Waterfiltratie -filtratiesystemen

Crossflowfiltratiesystemen
Crossflow filtratie voor watertoepassingen is in opkomst. Het grote voordeel van crossflowfiltratie is dat de uiteindelijke gebruikskosten vaak lager liggen dan bij conventionele systemen. Bovendien verstopt een crossflowsysteem niet zo snel als een dead end filter. Ook de toepassingsmogelijkheden gaan vaak verder dan bij microfiltratie. Dus ook al is uw investering bij de aanschaf van crossflowfiltratie hoger, de kans is groot dat uw eindkosten lager uitvallen.

Langere standtijden filters
Bij crossflowfiltratie gaat een deel van de vloeistof langs het membraan en een deel er doorheen. Vervuilende deeltjes worden meegenomen in de retentaatstroom, waardoor het membraan minder snel vervuilt. Resultaat; langere standtijden met meer productie. De systemen kunnen worden uitgerust met keramische of kunststof membranen.

Ontwerp crossflowsysteem
Belangrijk bij het ontwerp van crossflowsystemen is het te filtreren product. Er worden eerst testen op labschaal gedaan. Daarna volgt een pilottest waarbij de capaciteit wordt bepaald. Pas dan wordt de capaciteit van het hele systeem berekend.

Bespaar kosten
HITMA Filtratie levert deze crossflowsystemen op maat. Wij beschikken over standaard uitvoeringen, maar wij kunnen de units ook geheel met uw componenten uitvoeren. Zo bespaart u onderhouds- en voorraadkosten.

Meer weten over filtratiesystemen voor watertoepassingen?
Wilt u een vraag stellen of documentatie ontvangen? Stuur een e-mail of bel 0297-514715.

 

 

  • Hitma Filtratie
    Hitma Filtratie op WOTS2014
    Filtratieoplossingen voor hydrauliekolie en smeerolie
naar boven

Stel uw vraag aan onze filtratiespecialist

Binnen 24 uur ontvangt u een bericht!!!
 
A A Stel uw vraag
Direct UW FILTRATIEspecialist spreken: 0297 514 715