Bierfiltratie

Voor bierbrouwers is de constante kwaliteit van het bier ongelofelijk belangrijk. Filtratie is in het brouwproces een belangrijke stap om de kwaliteit te handhaven. Daarbij wilt u de kosten uiteraard onder controle te houden. En daar zit ‘m vaak de crux.

Filters blokkeren
Van jaar tot jaar kunnen er kwaliteitsverschillen in de grondstoffen voorkomen. Deze verschillen hebben vaak invloed op de filtratiekosten. Filters kunnen sneller blokkeren, doordat de kwaliteit van de grondstoffen is veranderd. Aan het proces is dan echter niets veranderd.

Reinigen filters
Ook het reinigen van filterelementen heeft grote invloed op de levensduur. Goed gereinigde filters gaan langer mee. Bovendien staat uw proces minder stil, omdat filterelementen minder vaak vervangen dienen te worden. Het is dus van cruciaal belang uw filtratieproces op orde te hebben. Zo voorkomt u problemen in het verdere verloop van het brouwproces.

Oplossing voor alle filtratiestappen
HITMA Filtratie heeft oplossingen voor alle filtratiestappen in het brouwproces. Van KG (kieselguhr)filtratie, trapfiltratie, microbiologische filtratie en utilities. Wij gaan uit bij het berekenen van de filters uit van de kosten per hectoliter. Zo garanderen wij u de juiste filtratietechniek en filtertype. Naast technische zaken veranderen ook  milieurichtlijnen en andere voorschriften regelmatig. Ook op dit gebied kunnen wij u helpen en adviseren.

Meer weten?
Bespreek met ons hoe u met uw brouwproces het beste resultaat behaalt, terwijl u bespaart op uw filtratiekosten. Neem per e-mail of telefonisch contact op met Anne Marijke Zwarts via +31 (0)297 514715.

  • Hitma Filtratie
    Hitma Filtratie op WOTS2014
    Yoghurt - testen filters zuivel
naar boven

Stel uw vraag aan onze filtratiespecialist

Binnen 24 uur ontvangt u een bericht!!!
 
A A Stel uw vraag
Direct UW FILTRATIEspecialist spreken: 0297 514 715