Service en ondersteuning

Voor het in de juiste conditie krijgen en houden van uw hydrauliek- en smeeroliesysteem heeft HITMA Filtratie een speciaal oliemanagementprogramma ontwikkeld.

Plan van aanpak oliereinheid
Naast een laboratorium in Uithoorn beschikt HITMA Filtratie over een mobiel laboratorium voor oliemonstername en oliemonsteronderzoek op locatie. Ook ons serviceteam komt u graag te hulp met advies en mobiele filtratie-, separatie- en spoelsystemen. Door het reinigen van systeemtanks en het conditioneren van olie kunt u vertrouwen op een garandeerde systeemreinheid. U ontvangt van ons een op maat gesneden ‘plan van aanpak'.

Mobiele filtratiesystemen
Met onze mobiele spoelunits, filterwagens en vacuümpurifiers om water, gassen en vuil uit uw hydrauliek- en smeeroliesystemen te verwijderen, vergroot u de levensduur en betrouwbaarheid van uw installaties. U kunt deze apparatuur bij ons kopen, maar ook huren. Ter plekke wordt uw olie gereinigd en kunt u een oliereinheidsanalyse laten uitvoeren. U wordt begeleid bij het gebruik van deze apparatuur en krijgt advies bij de keuze van de juiste filters voor uw systeem. Uiteindelijk resulteert dit in kostenbesparing.

Reinheidsanalyses
Ons laboratorium voert reindheidsanalyses uit volgens ISO 4406/4407 op basis van een visuele deeltjestelling. Het betreft vervuiling als lasparels, kunststofdeeltjes, silica, blank metaal, zwart metaal, roest, vezels, silt, gels en varnish. Het laboratoriumrapport is een uitstekend uitgangspunt voor toestandafhankelijk onderhoud.

Oliemanagementprogramma
Ons oliemanagementprogramma biedt u: 
• periodieke oliemonstername en -analyse (pro-actieve bewaking smeerolieconditie)
• reinigen olie in hydraulische- of smeeroliesystemen met behulp van vacuümpurifiers (onttrekken van water, gassen en vuil) en/of filterspoelunits (verwijderen van verontreiniging)
• betere ISO4406-oliereinheid door permanente bypass filtratie
• reinheidsanalyse oliesystemen op locatie
• waterbepaling in olie door middel van de Karl Fisher-methode
• varnish-bepaling volgens MPC en/of MPW-methode
• reinigen smeerolie- of hydrauliekolietank
• reinigen oliekoelers
• tijdelijke opslag schone olie bij revisie
• oliereiniging bij op locatie
• chemische olie-analyse

Storingen verleden tijd
Met een optimale oliereinheid in uw systeem zijn storingen en slijtage verleden tijd. Met name bij het opstarten van systemen, na onderhoud of revisie en bij nieuwbouw is de juiste oliereinheid van essentieel belang. In ons laboratorium of bij u op locatie worden oliemonsters onderzocht. Aan de hand van een oliereinheidsanalyse krijgt u advies over de meest economische filtratie- en separatieoplossing. Dit biedt u een hoge bedrijfszekerheid.

Meer weten?
Bent u geïnteresseerd in ons oliemanagementprogramma? Geef het door aan Corné Balvert. Hij bespreekt graag met u de mogelijkheden.

  • Hitma Filtratie
    Hitma Filtratie op WOTS2014
    Filtratieoplossingen voor hydrauliekolie en smeerolie
naar boven

Stel uw vraag aan onze filtratiespecialist

Binnen 24 uur ontvangt u een bericht!!!
 
A A Stel uw vraag
Direct UW FILTRATIEspecialist spreken: 0297 514 715