20
jul
High flow filterelementen
High flow filterelementen voor vloeistoffiltratie

Highflow filters worden vaak toegepast, maar bieden ze altijd de beste oplossing? Dat is een belangrijke vraag als u op zoek gaat naar de juiste filters voor uw toepassing.

Economische oplossing
High flow elementen worden veel gebruikt in waterapplicaties. Maar zijn er naast watertoepassingen nog meer mogelijkheden om deze filters te gebruiken? Jazeker! High flow-filterelementen leveren uitstekende filtratieprestaties in vele applicaties en in uiteenlopende branches. Denkt u bijvoorbeeld aan viskeuze producten, waarvoor veel filteroppervlak nodig is. Dan bieden high flow-elementen een zeer economische oplossing ten opzichte van standaard filterkaarsen.

Groot filteroppervlak
High flow filters zijn ideaal als u te maken heeft met zeer grote vloeistofstromen, tot 100m 3/hr per element. Door het grote filteroppervlak hebben de highflow elementen een lage Delta P en uitstekende vuilvangcapaciteiten. High flow filters zijn leverbaar in verschillende materialen en afsluitingen.

Sectoren en toepassingen waar high flow-filters o.a. worden ingezet:

  • chemische industrie
  • voedingsmiddelenindustrie
  • metaalbewerking
  • fijnchemie
  • waterbehandeling

Snel filterelementen wisselen
Naast het kostenvoordeel bieden high flow filterelementen u ook eenvoud in gebruik en kortere productiestops. Ga maar na: Het verwisselen van een element neemt bijna geen tijd in beslag. U opent het filterhuis, trekt het element eruit en stopt er een nieuw filterelement in. Vervolgens sluit u het filterhuis weer en de klus is geklaard. Al met al een klusje van hoogstens vijf minuten. Een band wisselen duurt langer.

High flow levert geld op
Als u de tijdsduur van de productie-onderbreking en het aantal manuren berekent, komt u al snel tot de conclusie dat het inzetten van high flow filters u geld oplevert. Zeker als u zich bedenkt dat de investering niet veel hoger (soms zelfs lager) ligt dan die voor een conventioneel filtratiesysteem. Een high flow-filter is bovendien in diverse materialen verkrijgbaar, wat enorm veel toepassingsmogelijkheden biedt.

Er kan meer dan u denkt
Er zijn veel meer toepassingen voor high flow filterelementen dan we ons realiseren. Het is vooral een kwestie van op de hoogte zijn van de mogelijkheden. Hier vertellen we u graag over. Neem contact met ons op. Dan zoeken we samen uit of high flow filters voor uw proces ook zo handig zijn en welke voordelen ze u bieden.

Hitma Filtratie

Vorige pagina
Terug naar weblog
  • Hitma Filtratie
    Hitma Filtratie op WOTS2014
    Yoghurt - testen filters zuivel
naar boven

Stel uw vraag aan onze filtratiespecialist

Binnen 24 uur ontvangt u een bericht!!!
 
A A Stel uw vraag
Direct UW FILTRATIEspecialist spreken: 0297 514 715