6
dec

Varnishfiltratie is “hot”! De aanwezigheid van varnish (lakvorming) in oliën en de gevolgen daarvan worden steeds meer herkend en erkend in de markt voor hydrauliek- en smeerolie.

Varnish verwijderen en controleren
De juiste methode voor het verwijderen en controleren van varnish in een oliebadge is echter nog niet algemeen bekend. Door diverse leveranciers worden verschillende oplossingen aanbevolen, maar veel referenties vanuit de markt voor wat betreft de effectiviteit zijn er nog niet.

No cure, no pay
Om de onzekerheid rondom het verwijderen van varnish bij klanten weg te nemen, bied ik altijd een “no cure, no pay-traject” aan met onze Hy-Pro Varnish filterunit. Conform dit concept hebben we kort geleden een trial gedaan op een badge compressorsmeerolie bij een grote industriële klant. Als borging van de resultaten van deze no cure, no pay-test gingen we uit van de olieanalyses op varnish-waarden conform de geldende norm ASTM-D7843 door ons laboratorium. De klant vond dit echter toch een typisch geval van “de slager die zijn eigen vlees keurt”.

Testen door objectieve laboratoria
Met alle begrip voor zijn standpunt besloten we behalve door ons eigen HITMA-laboratorium, de olie ook te laten testen door twee objectieve laboratoria; het grote lab van de olieproducent en een gerenommeerd laboratorium gespecialiseerd in analyses van olie. Immers, twee, of in dit geval drie, weten meer dan één.

Varnish-waarden teruggebracht
Na een filterperiode van circa zes weken bleek uit onderzoek door ons laboratorium dat de varnish-waarden in de olie waren teruggebracht naar zeer acceptabele lage waarden, ruim onder het doel dat we hadden gesteld voor het no cure, no pay-traject. De analyses door de andere twee laboratoria leverden zelfs nog iets betere waarden op.

Prima resultaat
Met drie analyses door drie verschillende laboratoria, waarbij alle waarden ruim binnen het gestelde doel lagen, was er voor de klant geen enkele twijfel over het behaalde prima resultaat. Een geslaagde no cure, no pay-aanpak die het volledige vertouwen gaf dat de juiste oplossing voor zijn varnishproblematiek was gevonden.

Ook op zoek naar een oplossing voor problemen met varnish? Bel of mail me gerust (cbalvert@hitma.nl, +31(0)297-514742).

 

                                                  

Pomp unit HITMA Filtratie
Pomp unit HITMA Filtratie
Hy-Pro unit HITMA Filtratie
Hy-Pro unit HITMA Filtratie
Corné Balvert HITMA Filtratie
Vorige pagina
Terug naar weblog
  • Hitma Filtratie
    Hitma Filtratie op WOTS2014
    Yoghurt - testen filters zuivel
naar boven

Stel uw vraag aan onze filtratiespecialist

Binnen 24 uur ontvangt u een bericht!!!
 
A A Stel uw vraag
Direct UW FILTRATIEspecialist spreken: 0297 514 715