22
mrt
Weggooien is zonde
Corne Balvert | 22 maart 2012 11:50 | Reageer

Een producent van speciale oliën van zeer hoge kwaliteit belde ons met een probleem. Zijn 10.000liter tank van hydrauliekolie, een natuurlijke Ester op basis van raapzaadolie, was vervuild met water door een mechanisch falen.

Het gemeten vochtgehalte van het oliemonster gaf een waarde van 4900ppm. De specificaties bepaalden dat deze speciale olie met zulke waarden zeker niet in de handel gebracht mocht worden. “Of deze olie nog te redden was?” Zomaar weggooien zou zonde zijn en een heleboel geld gaan kosten.

Vacuümpurifier
De volgende ochtend hebben we op locatie een vacuümpurifier geplaatst met een flinke capaciteit. De effectieve manier van vocht aan olie ontrekken d.m.v. vacuümdehydratie gaf al boven verwachting snel het gewenste resultaat. Binnen 24 uur was het vochtgehalte teruggebracht tot circa 500ppm en na 48 uur zaten we onder de 100ppm. Ruim onder de specificaties om vrij gegeven te worden.

Snelle service
Door middel van een geringe investering van 2 dagen huur voor de vacuümpurifier kon de gehele badge van 10.000liter olie binnen 2 dagen gewoon de markt op richting de eindgebruikers. Op deze manier is voorkomen dat er een hoop extra kosten zouden moeten worden gemaakt en dat er vertraging in levering naar de klanten zou zijn opgetreden.

Zo zie je maar; Weggooien is zonde...

Meer informatie
Vraag eerst eens bij de specialisten van Hitma Filtratie wat de mogelijkheden zijn. Mail naar cbalvert@hitma.nl of bel +31 (0)297 514715

 

Vorige pagina
Terug naar weblog
  • Hitma Filtratie
    Hitma Filtratie op WOTS2014
    Filtratieoplossingen voor hydrauliekolie en smeerolie
naar boven

Stel uw vraag aan onze filtratiespecialist

Binnen 24 uur ontvangt u een bericht!!!
 
A A Stel uw vraag
Direct UW FILTRATIEspecialist spreken: 0297 514 715